Demensrådgivning

Støtte og vejledning for dem med demens og deres pårørende.
Find vej i udfordringerne og bevare livskvaliteten sammen.

Demens og Alzheimers
En grundlæggende forståelse

Demens er en samlebetegnelse for tilstande, der påvirker hjernen og fører til gradvis tab af hukommelse, sprog og evnen til at udføre daglige opgaver. Alzheimers sygdom er den mest almindelige form for demens og skyldes ændringer i hjernen, som påvirker cellernes funktion.

Selvom demens oftest rammer ældre, er det vigtigt at understrege, at det ikke er en normal del af aldringsprocessen.

Kendetegn ved
Demens og Alzheimers

Symptomer på demens kan variere, men inkluderer ofte glemsomhed, problemer med at finde de rette ord, og vanskeligheder med at udføre velkendte opgaver. Der kan også opstå forvirring om tid og sted samt ændringer i personlighed og adfærd.

Ved Alzheimers sygdom begynder disse symptomer typisk langsomt og forværres over tid. Tidlig opdagelse er vigtig for at kunne støtte og hjælpe den ramte bedst muligt.

 
 
 

Hvordan en Demensrådgiver
Kan hjælpe dig og din familie

En demensrådgiver er en specialist, der støtter personer med demens og deres pårørende gennem rådgivning, vejledning og praktisk hjælp. Rådgiveren hjælper med at forstå sygdommen, håndtere daglige udfordringer, og finde ressourcer og støtte.

De arbejder også for at øge bevidstheden om demens i samfundet og sikre, at personer med demens og deres familier får den nødvendige hjælp og støtte.

Fakta om
Demensrådgivning

01 Titlen "Demensrådgiver"

Ikke alle, der tilbyder rådgivning om demens, har samme baggrund eller uddannelse. En kvalificeret demensrådgiver har ofte en sundhedsfaglig eller socialfaglig uddannelse suppleret med specialiseret viden om demens.

02 Videnskab

Forskning inden for demens viser, at sociale aktiviteter og mental stimulering kan bremse sygdommens progression. Dette understøtter vigtigheden af tidlig intervention og tilpassede aktiviteter for dem med demens.

03 Metoderne:

Fra musikterapi til reminiscensterapi, anvendes en bred vifte af metoder i arbejdet med demensramte. Disse metoder sigter mod at bevare personens identitet og livskvalitet så længe som muligt.

04 Historisk fakta:

Demens er ikke et nyt fænomen. Allerede i antikken beskrev græske og romerske læger tilstande, der minder om demens, men forståelsen og tilgangen til demens har ændret sig markant gennem tiderne.

Ring eller SMS på

– og book en 20 minutters gratis forsamtale

Kontakt information

  • Møllepladsen 3B. - 6100 Haderslev
  • CVR: 42 05 16 24
© 2024 Vonsyld-psykoterapi.dk
- Udviklet af: keafoto.dk
Search
Generic filters